dimecres, 7 de desembre del 2011

A LA TARDOR ARRIBA LA CASTENYERA AL POBLE DE BENISSUERA

El divendres,  2 de desembre de 2011, van celebrar La Festa de la Castanyera a Benissuera. El temps va ser gelat i plorós, però la il·lusio del xiquets/es, mares, ajuntament i professorat ho va plenar tot de calor humà.
En primer lloc esperarem als nostres companys/es que venien de Guadasséquies, que  a pesar del les inclemències vam vindre en gran nombre.
 Junts, "Cantant baix la pluja (xirimiri)"que caïa baixarem al Parque nou del riu d'Albaida. Allí ens trobarem a la castanyera que baixava dels pocs boscs que queden dalt de les serres. Duia les butxaques farcides  de caramels de l'Alcoia  i la sistella plena de castanyes mil.longues de la Font Roja.
La dona va repartir caramels per a tots i totes, els infants botaven d'alegria. Tots van tractar a la castanyera amb respecte, era una dona major, afable i tenia unes galtetes molt enrojides i el pel ben blanc.
Després,  com el temps estava  molt obscur, caminarem en cercavila i amb paraigües cap a l'escola sense pedre temps, encara no plovia molt.
 Allí ens esperaven els murals de la castanyera (fets de fulles i llavors policromes) realitzats per els xiquets/es de Benissuera. La castanyera i tots estaven ben contents i divertits. Quan li vam cantar la cançoneta a la castanyera en va repartir castanyes per a tots i totes. 
Més tard vam escoltar la música de Paco Muñoz  i  les mares ens repartiren mona i xocolate per a tot el món. Mentres menjaven si que queia una bona quantitat de pluja,  era  molt bonic i els arbres estaven contents. No vam poder fer el joc de l'univers perquè el pati estava ple de bassots i plovia, un altre dia el farem!
Les mares de L'Ampa de Benisuera, l'ajuntament, el professorat i l'alumnat van dur a terme una bona infraestructura  per a fer una bona festa. Després ens despedirem i els vam donar les gràcies a tots per vidre al nostre poble i participar en la festa. Tots vam quedar contents!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada